Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


09.05.2010

Obilježavanje dana srednjoškolaca

od Gimnazija „Jovan Dučić“ Doboj







Unazad nekoliko godina dan srednjoškolaca se na Dobojskoj regiji obilježava 9. maja. Tu tradiciju smo nastavili njegovati i 2010. godine te obilježili naš dan u gradskom parku u Doboju.
Postigli smo saradnju na nivou grada Doboja (ukupno 6 škola) i zajedno prikupili sredstva za obilježavanje 9. maja. Našu promociju srednjoškolaca kroz ovaj praznik smo isplanirali još u četvrtom mjesecu 2010. godine, a realizovali smo sve po planu u prvoj sedmici maja.

Dan srednjoškolaca u Doboju je zamišljen kao promocija srednjoškolaca kroz njihove škole. Srednjoškolske ustanove grada Doboja su, svaka zasebno, kreirale promotivni štand gdje su se predstavile u parku na Dan srednjoškolaca. Akciju su radili isključivo srednjoškolci u okviru njihovih savjeta učenika. Čak smo uspjeli da dobijemo popust na kačkete koje smo nosili tokom akcije a vjerujte nam, nije bilo jednostavno Kinezima u kineskoj trgovini (koji ne govore srpski) gestikulacijom i mimikom objasniti šta su srednjoškolci i zašto im treba tuca kačketa do nedjelje!

Program su sačinjavale koreografije trbušnih i hip-hop plesačica kao i govori naših predsjednika savjeta učenika. Park je bio ozvučen tako da smo sve vrijeme imali muziku. Pored ovih obilježja imali smo i akciju gdje su građani iskazali svoju podršku aktivizmu srednjoškolaca, simbolično, tako što su obcrtali svoju ruku na veliki papir i tu se potpisali – zauzvrat dobili bi besplatan zagrljaj.

Akcija obilježavanja dana srednjoškolaca je bila puni pogodak, čak smo se iznenadili kada su neki prolaznici došli natrag sad svojim prijateljima kako bi nam i oni iskazali svoju podršku i naravno dobili besplatan zagrljaj!


dokumenti uz aktuelnost:














Copyright © by OKC 2007