Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


19.11.2012

Međunarodni dan srednjoškolaca u Gradišci

od Gimnazija Gradiška

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. strijeljani bez suđenja. Ovaj dan je povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.

Upravo, ovaj dan je bio povod okupljanja osamdeset srednjoškolaca iz Republike Srpske, u Gradišci.

U ponedeljak, 19. novembra, Savjet učenika Gimnazije Gradiška, u saradnji sa savjetima učenika Srednje stručne i tehničke škole i Tehničke škole, organizovao je prigodan program za srednjoškolce iz Mrkonjić Grada, Šipova, Srpca, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Srednjoškolci su tokom programa, učestvovali na radionici o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, obuci za mlade novinare, kao i kursu italijanskog jezika, u prostorijama Gimnazije.
Pored toga, učenici su takođe kreirali vlastiti film na temu "Zašto treba da volontiramo i budemo aktivni građani?", te pogledali projekciju filma "Buđenje javnih institucija" u amfiteatru iste škole. Program je takođe obuhvatio i posjetu Kultrnom centru u Gradišci, kao i posjetu izložbi fotografija.

Osnovni cilj, obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca jeste jačanje mreže savjeta učenika Republike Srpske, što dalje implicira bolji rad savjeta učenika, što, na kraju, dovodi do boljeg položaja srednjoškolaca u zajednici, ali i međuregionalno druženje srednjoškolaca.

dokumenti uz aktuelnost:


Copyright © by OKC 2007