Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


Galerija mRESURS-a

» Obilježavanje svjetskog dana srednjoškolaca 17.11.

» Slike akcije jedan slatkis jedno dijete.
(pokusala sam da dodam slike, ali stalno pise da je neuspjesno)

»

» «Dani kulture» obuhvatali su sledeće aktivnosti:
- Radionice na temu Omladinskog organizovanja koje su održane u prostorijama CIK-e gdje su predstavnici mladih iz nekoliko različitih omladinskih organizacija prezenotovali i prilibliži omladinsko organizovanje članovima Savjeta učenika. Zatim upoznali su se detaljnije sa radom, istorijom i načinom funkcionisanja biblioteke u Loparama.
- Projekcija filma trajala je tri dana gdje su članovi Savjeta učeniki bili u prilici da pogledaju različite vrste filmova koji su prije svega poučni. Poslednji dan projekcije završen je sa filmom «Kraljev govor» koji je inače i oskarom nagradjeni film. Svi filmovi imali su određenu pouku i naravno njihov kraj je bio optimističan sa porukom da nijedan problem nije neriješiv.
- Posjeta muzeju Semberija u Bijeljini, Centru za kulturu i informisanje Bijeljina, Galeriji Atanackovic, Bibilioteci "Filip Višnjić" je treća aktivnost koja je uspješno realizovana u sklopu «Dana kulture». Osnovni cilj ove posjete je obrazovnog i kulturnog karaktera. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa kulturnim životom i istorijom Bijeljine.
- Pripremanje predstave odnosno kratih i duhovitih glumačkih komada je ujedno završna aktivnost u sklopu projekta gdje su se učenici sa profesorom srpskog jezika pripremali dvije predstave:
"Nekultura u medijima" i "KAFANA SLOŽNA BRAĆA". Predstave su premijerno prikazane u Centru za kulturu i informisanje u Loparama.
Realizovanje projekta trajalo je od 10.10.2012. - 30.10.2012.

» Akcija čišćenja školskog dvorišta

»

»

» V konferencija mRESURS-a održana je u Trening centru Bardača od 9.novembra do 11. novembra 2011. godine. Većina fotografija je nastala spontanim putem i tako najbolje pokazuju mladalački duh konferencije.
Foto by: Dimitrije Stanojević

» Fotografije sa projekta "Volontiraj-Kreditiraj"

» Izlet- Bjeline

»

» Slike sa realizacije projekta

» Učenici Srednje poslovne škole zajedno sa profesorima su krenuli u projekat "Promocija škole".Ovim projektom očekujemo da ćemo učenicima osnovnih škola,
prikazati sve zanimljivosti koje se u našoj školi dešavaju, te na taj način ih motivisati da nam se pridruže.

» Fotografije sa projekta "Vijesnici mirnog nacina zivota(Messengers of peaceful way of living)"

» Slike su slikane pri djeljenju promotivnog materiala, i pri radionici „Borba protiv trgovine ljudima“.

» Odrzano u derventi !!

» Dodjela paketića za djecu sa posebnim potrebama; decembar 2010

» Osnivanje MREŽE savjeta/vijeća učenika, 14-16. maj, 2010.

» Sastanak predstavnika mRESURSa, novembar 2009, Prijedor

» IV konferencija savjeta učenika Republike Srpske, oktobar 2009

» Slike sa III konferencije savjeta učenika Republike Srpske održane od 25. do 28. septembra, 2007. godine

» Prezentacija mRESURSa u Republičkom pedagoškom zavodu, 24 i 25. maj 2007. godine

» Akcija je trajala od 12. do 19. decembra 2011. godine, koju smo realizovali u 6 maketa opštine Prnjavor: Metaleks, Magros, Maksi, Tuš, Boni market, Frukta trejd. Prikupili smo tri stotine paketića, za socijalno ugroženu djecu naše opstine, koje smo podjelili 26. decembra u Domu kulture. Program su nam uveličali članovi Dramske scene svojom predstavom "Još jedna priča za našu djecu". Dvanest paketića smo podijelili za socijalno ugrozene učenike naše skole.

Copyright © by OKC 2007