Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


17.11.2014

Izvještaj obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca

od Srednja škola „Nikola Tesla“ Teslić

Dana, 17.11.2014. godine, u organizaciji Savjeta učenika, posredstvom Predsjednika Saveta učenika Sime Petkovića i koordinatora Savjeta učenika prof. Maletić Vedrane, uz saglasnost i svestranu podršku direktora škole Vese Ćukanovića, održana je manifestacija, povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca.

Manifestacija je održana u Sportskoj dvorani Radolinka Teslić. Prisustvovalo je 686 učenika naše škole, 28 odjeljenja, a u aktivnostima, aktivno je učestvovalo 375 učenika. Aktivnosti predviđene za obilježavanje dana srednjoškolaca, bazirane su prvenstveno na sportsko- rekreativnom karakteru, radi što većeg i boljeg ujedinjenja učenika škole.
Od sportskih aktivnosti organizovane su sljedeće igre:

1. Skakanje u vreći
2. Povlačenje konopca
3. Trka u paru zavezane noge
4. Bacanje lopte medicinke
5. Nošenje jajeta u kašici
6. Rulet ples
7. Čik ne pogriješi

A edukativnog karaktera, bile su discipline:
1. Ova pjesma zvuči poznato
2. Kviz znanja

Najviše interesovanja privukla je disciplina povlačenje konopca i kviz znanja.

Aktivnosti su trajele od 10:00 do 14:30 časova i sve je prošlo bez i jednog neprijatnog događaja. Profesori škole učestvovali su u organizacionom djelu aktivnosti, te su činili stručni žiri. Najveći doprinos, samoj organizaciji, iz reda učenika doprinijeli su učenici četvrtog razreda tehničara elektronike, koji su na sekciji, koju predvodi prof. Radišković Bojan, napravili pomagala koja su se koristila za edukativni dio takmičenja, a izazvala su i pozitivne ovacije kod drugih učenika

S obzirom, da je manifestacija prvi puta realizovana na nivou škole, i da je ekperimentalno uspješno odrađena, postoji tendencija da se nastavi u budućnosti i da se objedini Dan škole i Međunarodni dan srednjoškolaca.

Predsjednik Savjeta učenika
Simo Petković

Koordinator Savjeta učenika
Vedrana Maletić

dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007