Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


21.06.2012

Srednja poslovna škola i PIM univerzitet u Banjaluci proslavili svoj rodjendan dodjeljujući bogate nagrade svojim učenicima i studentima

od Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

U četvrtak, 17.5.2012.godine, mnogobrojni gosti Srednje poslovne škole i Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banja Luci, uživali su u bogatom kulturno-umjetničkom programu koji su sa uspjehom izveli učenici Srednje poslovne škole. Ovaj put, povod sadržajne kulturne večeri bila je proslava šest godina uspješnog rada Srednje poslovne škole i devet godina postojanja i rada Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banja Luci, koji je i osnivač Srednje poslovne škole.

Proslavi šest godina rada Srednje poslovne škole i devet godina postojanja PIM Univerziteta prisustvovali su učenici, studenti i njihovi roditelji, kao i mnogobrojni gosti, prijatelji Srednje poslovne škole i PIM Univerziteta.

U svom obraćanju prisutnim gostima, direktorica Srednje poslovne škole Danijela Jokanović, podsjetila je sve prisutne na uspjehe učenika Srednje poslovne škole i njihovih profesora u prethodnoj godini. Naglasila je da je iza njih bogata i uspješna godina, godina kojom se ponosi, godina u kojoj je teško pobrojati sve uspjehe i postignute rezultate. „Kao najznačajnije uspjehe dozvoliću sebi da istaknem dva događaja. Prerastanje Srednje poslovne škole u Srednjoškolski centar „Ljubiša Mladenović“, koji će pored dosadašnjeg programa poslovno-pravni tehničar, od dolazeće školske godine u svom sastavu imati i programe: kozmetički tehničar, medicinski tehničar i gimnaziju opšteg smjera. Drugi događaj, koji ovom prilikom želim posebno naglasiti je izlazak iz štampe prvog broja časopisa učenika Srednje poslovne škole pod nazivom „Piramida“. Časopis je djelo novinarske sekcije naših učenika, učenika Srednje poslovne škole, koji je okupio i učenike ostalih gradskih srednjih škola“, naglasila je direktorica Škole. Dalje, direktorica je uputila posebnu zahvalnost profesorskom timu Srednje poslovne škole, bez kojeg ova škola ne bi bila toliko uspješna, a koji joj svojim radom i zalaganjem uveliko olakšava posao direktora Škole.

Prisutne goste pozdravio je i direktor Univerziteta Ilija Džombić, koji je svojim obraćanjem sve prisutne goste podsjetio na devetogodišnji razvojni put Univerziteta, koji je ujedno i osnivač Srednje poslovne škole. „Devet godina nije mnogo vremena, ali dajem sebi za pravo da večeras, kada slavimo Dan Srednje poslovne škole i Univerziteta ne budem skroman, i kažem da smo mnogo uradili, toliko da nam i mnogo stariji školski centri iz mnogo finansijski bogatijih zemalja mogu zavidjeti na urađenom. Svo ovo vrijeme postojanja i rada nismo odstupili od svoje vizije „učenik i student u centru naše pažnje“. Podsjetiću vas da smo od Fakulteta za poslovni inženjering i menadžment, sa jednim studijskim programom, oformili Univerzitet koji danas u svom sastavu ima pet fakulteta sa devet studijskih programa, da sa nama, rame uz rame na putu uspjeha, korača Srednja poslovna škola, koja je ove godine prerasla u Srednjoškolski centar „Ljubiša Mladenović“ sa četiri programa srednjoškolskog obrazovanja. Od prije tri godine Univerzitet ima i svoj Studijski centar u Trebinju sa dva fakulteta. Danas se na Univerzitetu školuje 17 studenata koji su stipendisti Univerziteta, a taj broj će se od nove školske godine povećati na najmanje 28 studenata stipendista Univerziteta kojima je obezbijeđeno besplatno školovanje na Univerzitetu. Isto tako, od nove školske godine, i u okviru Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“ školovaće se najmanje 5 učenika koji će biti stipendisti Fonda za stipendiranje uspješnih učenika i studenata „Ljubiša Mladenović“, rekao je Džombić.

Na kraju svog obraćanja direktorica Srednje poslovne škole i direktor PIM Univerziteta saopštili su da će u novoj školskoj godini dva učenika, štićenika Doma za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ biti prvi nosioci stipendije za besplatno cjelokupno školovanje u Srednjoškolskom centru „Ljubiša Mladenović“, a jedan maturant, štićenik Doma, biće stipendista PIM Univerziteta, čime će mu biti omogućeno besplatno školovanje na prvom ciklusu studija na nekom od fakulteta PIM Univerziteta.

Da talenat i kreativnost mladih učenika ne mogu ostati neprimijećeni, pobrinula se direktorica Srednje poslovne škole, koja je Irini Subašić, učenici devetog razreda Osnovne škole „Borisav Stanković“ iz Banja Luke, dodijelila stipendiju za cjelokupno školovanje na nekom od programa Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“. Irina je na sebe skrenula pažnju direktorice Škole svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima.

U nastavku programa, Odlukama direktorice Srednje poslovne škole i direktora Univerziteta nagrađeni su najuspješniji učenici, studenti i njihovi profesori.

Najbolji učenici odjeljenja Srednje poslovne škole nagrađeni su diplomom, knjigom našeg poznatog lingviste, prof. Milorada Telebaka i novčanom nagradom u iznosu od stotinu konvertibilnih maraka.

Po ustaljenoj tradiciji, proglašena je i učenica generacije maturanata Srednje poslovne škole. Ovo laskavo priznanje, nagradu od pet stotina konvertibilnih maraka, knjige prof. Telebaka i stipendiju PIM Univerziteta za besplatno školovanje na prvom ciklusu studija nekog od fakulteta PIM Univerziteta, ove godine je ponijela Milkica Jovičić.

Dalje, dvadeset i dva studenta PIM Univerziteta nagrađeni su za postignuti uspjeh priznanjem „Srebrna značka“, knjigom prof. Telebaka i novčanom nagradom od dvije stotine i pedeset konvertibilnih maraka.

Šest studenata PIM Univerziteta nagrađeno je priznanjem „Zlatna značka“, knjigom prof. Telebaka i novčanom nagradom od pet stotina konvertibilnih maraka.

Poslije toga, učenicima i njihovim profesorima, dobitnicima srebrne medalje na „INOSTU 2012“ uručene su pohvale i ulaznice za posjetu sajmu „Kolektivni nastup stranih zemalja“, koji se održava od 19. do 23. septembra 2012.godine u Zagrebu.

Ani ilijašević, prvakinji Republike Srpske u trčanju na 100 metara, i rekorderki Bosne i Hercegoine, uručena je zahvalnica za uspješno predstavljanje Srednje poslovne škole i Banja Luke, i novčana nagrada u iznosu od hiljadu konvertibilnih maraka.

Među nagrađenima su i novinarska sekcija Srednje poslovne škole, kao i studenti završne godine studijskog programa grafički dizajn i inženjering, Tehničkog fakulteta PIM Univerziteta.

Ovo je bila prilika da se uruči i posebno priznanje profesoru Saši Laziću, za uspješnu organizaciju sportskih manifestacija u Srednjoj poslovnoj školi i PIM Univerzitetu.

Na kraju, posebno priznanje za doprinos u predstavljanju i razvoju Univerziteta uručeno je i Studentskom parlamentu PIM Univerziteta.

dokumenti uz aktivnost:
Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\


» Izvještaj o radu Savjeta učenika - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Predavanje „Antikor“ tima Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, u saradnji sa Tamarom Kunić, članom mRESURS-a Banjalučke regije iz naše škole - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Izvještaj o radu Savjeta učenika - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Izvještaj o radu savjeta učenika - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» PARLAMENTARNI ČAS ZA UČENIKE SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA ''LJUBIŠA MLADENOVIĆ '' I STUDENTE PRAVA UNIVERZITETA ZA POSLOVNI INŽENJERING I MENADŽMENT - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Dan žena, osmomartovska priredba - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Jahorina 2013 - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Učenici Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“ su 19. februara 2013.godine posjetili Zagreb - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» SVETOSAVSKA AKADEMIJA UČENIKA I NASTAVNIKA SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA „LJUBIŠA MLADENOVIĆ“ U BANJOJ LUCI - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Božićna posjeta klinici za ginekologiju i akušerstvo - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Fudbalski turnir „BORIK 2013“ - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» POSJETA NARODNOM POZORIŠTU - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» KNJIŽEVNO VEČE - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» UČENICA NAŠE ŠKOLE NA VI KONFERENCIJI MRESURS-a - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Srednjoškolski centar „Ljubiša Mladenović“ Banja Luka - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Srednja poslovna škola i PIM univerzitet u Banjaluci proslavili svoj rodjendan dodjeljujući bogate nagrade svojim učenicima i studentima - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Noć muzeja - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Odjeljenje mjeseca - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Dan zdravlja - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\

» Zajedničko druženje na izletu - Srednjoškolski centar ,,Ljubiša Mladenović\


Copyright © by OKC 2007